De klant vertelt…

Tja, wanneer trek je aan de bel omdat je niet lekker in je vel zit?

Je verlegt je eigen grens steeds meer en gáát maar door. Gedachten als: ‘het gaat allemaal heus nog wel’, ‘niet klagen maar dragen’, ‘het is nu even een periode druk maar dat gaat binnenkort wel over’…

In mijn geval waren er een paar pittige jaren aan vooraf gegaan. Gescheiden, het eigen bedrijf van ex en mij moeten sluiten met alle financiële en administratieve rompslomp van dien en alles kwam op mij aan. Want ‘jij bent daar beter in’, werd er dan gezegd.
Ten gevolge van bovenstaande 2 keer in 1 jaar moeten verhuizen en amper tijd om te verwerken wat het allemaal met je doet. Want als jij degene bent die je partner verlaat dan moet je dit blijkbaar allemaal maar lachend kunnen doorstaan en kun je maar van weinig mensen op sympathie rekenen. Mijn wereld stond echter ook op zijn kop en alle zekerheden vielen ook voor mij weg.
Daarnaast te maken met twee schatten van pubers die zo hun eigen issues hebben, een fulltime nieuwe baan, een huishouden, een nieuw sociaal leven proberen op te bouwen…ik had het gevoel alsof iedereen aan mij trok en was alleen maar bezig om mezelf staande te houden.
Van mijn goede bedoelingen om af en toe een iets van mijn lijstje af te strepen kwam niets terecht. Want alles was immers belangrijk…

Totdat mijn werkgever aan de bel trok en zei: “zou je niet eens naar Erik willen om wat orde in je hoofd te scheppen, want als jij zo doorgaat stort je in en dan heb ik niks meer aan je.”

Man man, wat was ik blij…

Want natuurlijk voelde ik me niet fijn, de tranen zaten de hele dag hoog, ik was voortdurend moe, maar slapen ho maar. Ik was zeker niet de leukste versie van mezelf en baalde daar dan vervolgens ook weer van. Genieten kwam niet meer in mijn woordenboek voor. Waar ik normaal de hele wereld aan kon en het heerlijk vond om maar bezig te zijn, was alles me nu te veel.
En nu zag ook een ander dat het niet meer zo verder kon. Daarmee kwam er erkenning en kon ik er opeens wél iets aan doen!

Direct een afspraak bij Erik gemaakt. Ik kende hem al van de massages waarvoor ik een enkele keer kwam en hij wist al een klein beetje van mijn situatie.
Maar ook al was dat niet het geval, Erik heeft aan een half woord genoeg en “leest” je zonder dat je al te veel hoeft te vertellen.

Wij hebben eigenlijk maar 4 afspraken nodig gehad en vooral naar boven gehaald wat ik zelf al wel wist. Gewoon no nonsens gesprekken, gericht op de praktijk. Een nuchtere blik werkt blijkbaar al verhelderend.
Met wat simpele handvatten kreeg ik langzaamaan het gevoel terug dat ik zelf degene ben die de regie in handen heeft. Mijn omgeving trekt niet aan me, ik sta toe dat men aan mij trekt. En iemand respecteert je heus niet meer of minder als je iets minder voor ze doet.
Voor jezelf kiezen betekent niet dat je tegen een ander kiest. En als iemand dat wel denkt zegt dat meer over die persoon dan over jou. Dus dat!

Allemaal wijsheden die ik wel in pacht had, maar die even ondergesneeuwd waren en door er simpelweg over te praten weer duidelijk werden.
Nu is het een kwestie van de geleerde tools in praktijk blijven toepassen. Erik blijft op de achtergrond aanwezig. Mocht ik zijn input weer nodig hebben omdat mijn hoofd weer even kortstondig “vastloopt” kan ik hem mailen of appen voor een kort advies. Een paar regels zijn soms genoeg.

Maar ik heb er vertrouwen in dat ik weer op het goede spoor ben.
Er blijven triggers om me heen, het leven is nou eenmaal niet alleen maar makkelijk, (en ik ook niet) maar ik kan er nu beter mee omgaan.

In verband met privacy heb ik niet haar naam vermeld.