Weer terug naar de bron

  • Vrij (zijn, voelen en bewegen)
  • Gezien worden (zoals ik ben)

Zijn als water, een bron, een beek, dat schijnbaar moeiteloos om zijn opdoemende obstakels heen stroomt. Zijn weg nauwelijks lijkt te laten belemmeren. Hoogstens een andere koers volgt en zich daar moeiteloos op aanpast.

Maar een bron, een beek is de oorsprong dat voedt, spoelt en reinigt. Het geeft nieuwe energie en laat nieuw leven ontspringen.

Laat zijn kracht vloeien in die van anderen en wil daar niets voor terug ontvangen.

Een beek, kabbelend en rustiek, wordt mooi bevonden en vaak inspirerend gebruikt in menig gedicht, verhaal, lied of schilderij.

Het water vanuit de bron stromende in de beek geeft je inzicht, rust en natuurlijke kracht. Zuivert en spoelt je schoon en laat je opnieuw opbloeien. Maakt je leven puur en inspirerend.

Maar hoe verder de beek afstroomt en verandert in een rivier wordt de zuiverheid ingedamd door dijken, dammen en vervuiling. Wordt het water niet meer gewaardeerd om zijn zuiverheid en pure helende kracht, maar gezien als een altijd vanzelfsprekendheid van aanwezigheid. Je kan het gewoon gebruiken en daardoor vaak ook (onbewust) misbruiken.

Ik ben dat water. Nu nog de rivier. Ik wil weer terug naar de bron, waar het water zuiver en puur is en vrij zijn weg kan vinden. Pure ziel, kracht en liefde.

Ik wil niet meer vechten tegen de opdoemende obstakels. Ik wil niet meer streven naar schijnbare perfectie, vooral voor anderen, maar ik ga voor het innerlijke succes. Daardoor behoud ik de mogelijk om open te staan om nieuwe dingen te leren en vanuit het nu verder te gaan met mijn leven.

Erik Henstra

Erik Henstra | coach voor burn-out klachten (ervaringsdeskundige)